Preview Mode Links will not work in preview mode

Skriverier med Malin och Cilla


SKRIVERIER med Malin och Cilla är podden för dig som läser eller skriver. Även för dig som gör båda. Eller inget av det? 

I podden Skriverier med Malin och Cilla ser Malin Lundskog och Cecilia Andersson till att Bohusläns klippor får umgås med skogen i Småland. De två romandebutanterna till Mariannes mirakel respektive I vikens mörker botaniserar bland skrivandets alla aspekter och engagemanget och glädjen gå att ta på! Resan genom skrivandets värld skapar ständigt frågor att besvara. Hur känns och beskriver man ett inkontinensskydd? Hur gestaltar man misstroende? Följ två debuterande romanförfattare genom skrivandets utmaningar och bokideér, lärdomar, research, skrivsejourer och om att fråga folk de mest konstiga saker. Och på deras väg mot en uppföljare …

Mar 31, 2023

I det femtionde jubileumsavsnittet av podden berättar Cilla om sitt beslut att låta sötebrödsdagarna vara över och sätta rôven på skrivarstolen och Malin är tillbaka på platsen i sydvästra Göteborg där inledningen till hennes roman Mariannes mirakel utspelar sig.

Men det har inte mycket med dagens tema att göra, då de två författarna diskuterar böckers avslut. Hur ska en bok sluta för att läsarna ska vara nöjda? Kan man lämna några trådar till läsarna att fästa och när börjar slutet på en berättelse?

Dessutom vill de att vi får en ny grundlagstiftning i Sverige och det är att alla böcker ska diskuteras. Hur ska det gå? Ni fattar ju - lika bra att lyssna.